luffa szivacs

Ugye nem kell bemutatnom a luffa szivacsot? Ha mégis, akkor 100%-ban természetes, mosogató és takarító szivacs Luffa tökből.

A luffa egy tökféle, amelyet kiszárítása utána tökéletes szivacsként használhatunk. Sokkal erősebb a súrolóereje, mint a hagyományos műanyag háztartási szivacsé, ráadásul képes szinte teljesen kiszáradni, így a kórokozók száma a minimumra csökkenthető.

Egy műanyagszivacson, centiméterenként, akár 1 MILLIÓ baktérium is tivornyázhat (ez 200 ezerszer több, mint amennyi a WC ülőkén telepszik meg)… akik utána a tányérodra és a szervezetedbe kerülnek. Pfúj.

Azt pedig csak mellékesen említem, hogy a luffa a legjobb természetes bőrradír, tehát választhatsz fürdésre alkalmasat is, amit „elhasználódás” után nyugodtan használhatsz a fürdőszoba takarítására!

Most, hogy már tisztáztuk, hogy mi is az a luffa szivacs, beszéljünk arról a négy életről.

Első élet: Megveszed a szivacsot és elkezded használni a konyhában. Ezt egy fél évig simán megteheted, hiszen mint fent is olvastad, képes teljesen kiszáradni így a baktériumok nem telepednek meg rajta.

Második élet: Ha már kicsit viseletesnek gondolod, és nem szívesen mosogatod vele a tányérjaidat, akkor egy fél órás ecetes áztatás után vidd át a fürdőszobába, hiszen a zuhanykabin, fürdőkád, mosdókagyló takarítására még abszolút tökéletes.

Harmadik élet: Eltelt újabb fél év, már nem szeretnéd vele a fürdődet takarítani, akkor jöhet a WC, hiszen annak tisztítására még mindig fantasztikusan alkalmas.

Negyedik élet: A kis mesénk végéhez érkezve a luffa szivacs negyedik élete is a kezdetét veszi, ugyanis ha már a wc-ben sem szeretnéd használni, -úgy látod nem elég hatékony- akkor mivel mindig is kizárólag természetes szerekkel takarítottál, nyugodtan bedobhatod a luffa szivacsodat a komposztba, ahol lebomlik és új élet fakad belőle. Sőt még jobb, ha a saját luffa ültetvényedre kerül majd rá ez a komposzt, így lesz teljes a körforgás. 🙂

Ha kedvet kaptál, hogy kipróbáld a luffa szivacsot, vagy pont kifogytál belőle, akkor van egy jó hírünk számodra, hiszen már nálunk a trendrako.com webshopjában is kapható!

No responses yet

Vélemény, hozzászólás?