A fürdőszoba tisztántartása kulcsfontosságú a higiénia és a frissesség megőrzése szempontjából. Szerencsére léteznek környezetbarát és természetes tisztítószerek, amelyekkel ugyanolyan hatékonyan de a legkevésbé károsítva környezetünket tarthatjuk tisztán fürdőszobánkat.

1. Citromsav és ecet a vízkő ellen:

A vízkő egy gyakori (a leggyakoribb) probléma a csaptelepek, csempék és üvegfelületek esetében. Mind a citromsav és mind az ecet kiválóan alkalmas a vízkő eltávolítására. Készítsd el az ecetes-citrusos keveréket, majd töltsd át egy spricnisflakonba, permetezd be a problémás területeket, majd dörzsöld át egy luffaszivaccsal. A receptet megtalálod a tRENDrakó – Az ecetes srác jegyzeteiben. De egyébként YouTube-on is megtalálhatod a receptek között.

2. Teafaolaj a penész ellen:

A penész problémája gyakori a fürdőszobában, különösen a nedves területeken (tehát mindenhol?!). A teafaolaj antibakteriális és gombaellenes tulajdonságokkal rendelkezik, így hatékonyan küzd a penész ellen. Keverj össze teafaolajat egy kevés alkohollal és vízzel, majd permetezd be a penészes területeket. Hagyd hatni kb. 10 percig, majd töröld le.

3. Ecet és Szódabikarbóna a lefolyók számára:

A lefolyók rendszeres tisztításával elkerülheted a dugulásokat és a kellemetlen szagokat. Önts egy evőkanál szódabikarbónát a lefolyóba, majd adj hozzá 1 dl ecetet. Ezt a keveréket hagyd hatni legalább tíz percig, majd öblítsd le forró vízzel (de ne legyen 100 fokos, figyelj a lefolyód épségére!).

4. Borotvahab a tükrökért:

Természetesen létezik szuper tükörtisztító receptünk, viszont ha már van otthon borotvahab, akkor használhatod erre is! Vigyél fel egy kis mennyiséget a tükörre, majd töröld át puha ronggyal. Ez segít a páraképződés ellen, így tovább csodálhatod magad a tükörben reggelente. 🙂

5. Citrus illóolajok a frissességért:

A citrus illóolajok nemcsak kellemes illatot kölcsönöznek a fürdőszobának, hanem antibakteriális tulajdonságaik révén is segítik a tisztaság fenntartását. Adj néhány csepp citrus illóolajat a tisztítószereidhez, vagy használj párologtatót a frissítéshez. Válassz a Herby’s illóolaj csomagjaink közül, biztosan nem fogod megbánni!

További természetes recepteket kövesd be a tRENDrakó-t Instagrammon és TikTokon, valamint szerezd be a tRENDrakó – Az ecetes srác jegyzetei című könyvet, amelyben több, mint 50 receptet és tanácsot találhatsz a környezetbarát, zöld háztartáshoz!

 

No responses yet

Vélemény, hozzászólás?